Lydopptak

"The Basement Tapes" - Philips Pirater slipper CD

CD cover Regravert

Vår gode venn og lydmann Jan Cato Skjelbred holder på å etablere seg med eget studio i en kjeller i Sandefjord. Dermed ble vi spurt om vi kunne tenke oss å være de første til å teste det ut. Resultatet synes vi ble bra, og dermed fortsatte vi å jobbe videre med flere spor, som etter hvert har materialisert seg i en CD. "Regravert" henspeiler på at dette er låter vi har røvet fra andre og gjort til våre egne, og regravert dem på vår egen utgivelse.

Stor takk til Jan Cato som tilbrakte mange timer med å mikse fram dette resultatet. Det meste her er for øvrig akkurat som det ble spilt inn i et enkelt opptak, bortsett fra sang og noe ekstra gitar. Det er viktig for oss at dette skal høres ut omtrent som når vi er på scenen, så vi har derfor søkt å bevare mest mulig trøkk og energi i det endelige resultatet.

Hvis du vil bestille et eksemplar, prisen er kroner 100, sender du en epost til: piratene@philipspirater.com

Og her følger alle låtene:

Just Got Paid - (Billy Gibbons / Bill Ham)

ZZ Top på rockekjøret, en skikkelig energirocker til å starte opp plata med.

It's Only Money - (Phil Lynott)

Sikkert ikke den mest kjente låta til Thin Lizzy, men en av de vi liker best. Kort, konsis og ikke noe ekstra surr. Vi synes alltid denne låta er over nesten før den har begynt, sikkert fordi den er veldig ålreit å spille.

Hummingbird - (Leon Russel)

Jimmy Page har gitt ut musikk av varierende kvalitet etter Led Zeppelin, men han har laget en versjon av denne gamle Leon Russel-låta som gjorde at den havnet på repertoaret vårt. Vi kjørte egentlig bare igjennom denne en gang i studio, mens vi testet lyd, og hadde ikke planlagt å bruke den. Men opptaket ble fint, og vi bestemte oss for å beholde det. Noen ganger kommer de fineste øyeblikka under lydsjekken...

Stone Free - (Jimi Hendrix)

Piratene er glad i Jimi Hendrix, og denne låta har fulgt oss i årevis. Dette er den aller første sangen Hendrix skreiv, og en av de beste etter vår mening.

Hear My Train A Comin' - (Jimi Hendrix)

Også en låt som har fulgt oss veldig lenge, og som har forandret seg mye ettersom tida har gått. Og sånn skal det være med materiale av Hendrix, han var jo kjent for å sjelden spille låtene likt; de forandret seg kontinuerlig.

Bold As Love - (Jimi Hendrix)

Nok en låt av Hendrix, mens vi er i det humøret. Denne finnes det masse versjoner av, i likhet med mye av materialet til Hendrix, men vi våger oss frampå med vår egen. Her har produsent Cato slått seg litt løs med blant annet baklengs gitar. Tøft synes vi!

Tea For One - (Jimmy Page, Robert Plant)

Vi har hatt en del låter av Led Zeppelin på repertoaret, men når vi skulle spille inn valgte vi en vi ikke hadde spilt tidligere. En rolig blues som varer i over 9 minutter, øvet inn kort tid før innspilling. En skikkelig utfordring for oss, men sjøl synes vi denne versjonen blei bra.

Suicide - (Phil Lynott)

Dette er jo en av de mest kjente Lizzy-rockerne. Nydelig skyv i denne låta. Bassist Per måtte etter mange års intens motstand finne fram plekteret...gikk bare ikke å spille denne på noen annen måte. En upretensiøs, rett fram rockelåt.

The Ballad Of John Henry - (Joe Bonamassa)

The Black Country Communion har laget en strålende live-versjon av denne, som igjen inspirerte oss til å lage vår versjon. Det er en dobbelt bunn i den låta. Tittelen henspeiler på John Henry som er en legendarisk skikkelse fra amerikansk folklore, men kan også tolkes som John Henry Bonham, den ikke mindre legendariske trommeslageren fra Led Zeppelin. Og sistnevnte er med her....samplet i et gammelt opptak. De første taktene i dette opptaket er altså gode gamle Bonham, og han kommer igjen midt ute i låta. Altså en liten hyllest til et forbilde, og i tillegg har Philip lagt på et gitarspill i noen partier som nok gir noen asossiasjoner til Zeppelins "Kashmir"....

 


 

Philips Pirater på Veierlandfestivalen

Sommeren 2012 spilte Piratene på Veierlandfestivalen, og vår unge venn Pål Iversen fikk foreviget noe av seansen med videokamera. Ikke topp kvalitet dette her, men gir vel et inntrykk av Piratene på scenen.

"The Garage Band"

Philips Pirater" øver i en ombygd garasje - og er vel dermed et garasjeband. Her har vi også gjort noen opptak, med en enkel 8-spors digital "Firepod" koblet til PC.

Maybe I'm a Leo - Innspilt i april 2011. (Deep Purple)

Folk som har et forhold til musikken på 60- og 70-tallet har også gjerne et forhold til Deep Purples musikk. Det har vi også, men vi har sjelden spilt noe av dem, selv om Philip i yngre år nærmest sleit ut en stratocaster med i stor grad å spille Ritchie Blackmores soloer. "Maybe I'm a Leo" er vel ikke blant de mest kjente låtene til Purple, men en skikkelig rocker som blir en bra konsertlåt.

Be My Friend - Innspilt i mars 2011. (Free)

Bandet "Free" var et engelsk rockeband som for alvor slo i gjennom i 1970 med "All Right Now", og som siden hadde noen gylne år fram til de ble splittet i 1973. Bandets kjennemerke er vel først og fremst en ganske bluespreget, rufsete rock med den fenomenale vokalisten Paul Rodgers i sentrum. Denne låta har vi gjort vår versjon av, og vi liker den godt med sitt tunge driv og fine harmonier.

A New Day Yesterday - Innspilt i mars 2011. (Jethro Tull)

Jethro Tull har vi ikke spilt så mye av tidligere, selv om Philip er stor fan av bandet. Muligens fordi Jethro Tull har en ganske annen besetning enn oss, og har relativt vanskelig musikk. Vi gjør denne låta ganske annerledes enn originalen, litt tyngre og seigere i groovet og litt annen oppbygging. Men sånn høres det ut når Philips Pirater gjør Jethro Tull.

Hey Baby - Innspilt i april 2011. (Jimi Hendrix)

Denne låta spilte vi mye for noen år tilbake. Som vanlig med Jimi Hendrix sine komposisjoner, er også denne noe utenom den vanlige. Særlig er den lange, og snodige innledningen noe for seg sjøl. Så plukka vi den fram igjen og spilte den på en litt annen måte enn tidligere. Det er mange artister som har gjort sine versjoner av denne låta, og dette er vår versjon.

Noen eldre opptak:


Foxy Lady - Innspilt i januar 2009. (Jimi Hendrix)

En av de mest kjente låtene Jimi Hendrix spilte inn, og en av de låtene vi liker best. Det er en kraftfull låt som ikke på noen måte høres ut til å være 40 år gammel. Ville blitt en stor låt også om den ble sluppet for første gang i dag. For oss er den perfekt; det er akkurat denne type musikk som passer for en power-trio som Philips Pirater.

Politician - Innspilt i januar 2009. (Cream)

En skikkelig bluesklassiker av det som ble kalt verdens første supergruppe - Cream. Bestående av Eric Clapton, Ginger Baker og Jack Bruce, som alle var kjent fra andre grupper før de slo seg sammen for å lage denne "power-trioen". "Politician" er en bluesbasert låt, men som vanlig på denne tida, slutten av 60-tallet, blei det innført progressive elementer i et ellers standarisert format. Morsom låt å spille, og det passer bra for oss å gjøre en versjon av denne låta i og med at vårt band har samme "format".

Since I've been loving you - Innspilt i januar 2007. (Led Zeppelin)

En lang og vakker bluesballade, som følger bluesskjema langt på vei, men som bryter nok til at låta får en helt egen identitet. Led Zeppelin kom fra British Blues-miljøet, og hadde mye blues i sine låter.

Power of Soul - Innspilt i januar 2008. (Jimi Hendrix)

En litt merkelig låt som Jimi og Band Of Gypsys snekra sammen i studio. Det er egentlig en samling av gitarriff, musikalske idéer og en noe psykedelisk tekst. Derfor har den da også en spesiell oppbygging, uten den vanlige vers-refreng-vers-refreng-gitarsolo-osv... Vi liker låta, synes den er ganske funky, og den er morsom å spille.

Nobody's Fault But Mine - Innspilt i mars 2008. (Led Zeppelin)

Denne låta festa seg fullstendig i hodet på André, og lot ham ikke i fred før vi hadde øvd den inn. En spesiell låt, tung rocker, som på typisk Zeppelin-vis har mange uventa vendinger underveis. Vi spilte den egentlig inn for et par år sida, men syntes ikke den blei særlig bra. Så dermed spilte vi den inn på ny, fikk inn litt mer energi og bedre miks.

Wind Cries Mary - Innspilt i april 2006. (Jimi Hendrix)

En flott ballade, skrevet av Jimi Hendrix. Denne låta er bare så pen at det ikke lar seg gjøre å bli lei av å spille den.

Freedom - Innspilt i mai 2006. (Jimi Hendrix)

Jimi Hendrix på sitt mest funky. Denne låta har vi også spilt med blåsere på et par konserter, og det svinger som f....

Crossroads - Innspilt i februar 2006. (Robert Johnson / Cream)

Cream gjorde en udødelig versjon av Robert Johnsons "Cross Road Blues", og vi har etter beste evne gjort vår egen versjon a la Cream. En skikkelig kul låt å spille på konserter - fullt trøkk!