Konserter

Oversikt over hvor vi har spilt nylig og konserter framover.

Kommende konserter

-|- Gjerstad Rock - lørdag 5. juli.  Ut i den mørke skauen igjen, og den fantastiske rockefestivalen på Gjerstad. Dette er ordentlig festival!
-|- Fjordblues - 9. august på Kystlagets lokaler i Sandefjord. Denne bryggefestivalen må være det mest intime og sosiale man kan oppdrive. Sjekk ut Fjordblues
-|- Fjordrocken III - 23. august på Verdensteateret. Dette er kult, med en skikkelig rockefestival i Sandefjord. Det blir tunge saker på Fjordrocken!

Konserter i 2013

-|- Murphys Irish Pub i Sandefjord, 15 mars. Stedet som tidligere het "Dirty Nelly", en fin pub med irsk preg. Vi hadde en dobbeltkonsert sammen med våre venner i Powderfinger. Bra med folk og fin stemning. Vi slapp CDen vår her, og dermed fikk noen av våre trofaste følgere endelig noe håndfast de kunne ta med hjem.
-|- Gjerstad Rock - lørdag 6. juli. Vi hadde igjen blitt bedt om å spille på rockefestivalen i de dype skoger, og det var vi veldig fornøyd med. Gjerstad Rock er noe helt spesielt, med en spesiell ramme på det fantastiske festvalområdet. Vi fikk spille i prime time på lørdagskvelden, dette var veldig bra!
-|- Fjordblues - 10. august på Kystlaget i Sandefjord. Denne flotte festivalen fylte 10 år, og årets program var knallsterkt. Fjordblues finansierer drift av en musikkskole i Nicaragua, så alle spiller selvfølgelig gratis. Det var fullt hus og strålende stemning, og dermed er drifta av musikkskolen sikret i flere år! Piratene fikk så gode tilbakemeldinger at det nesten var flaut, men vi er selvfølgelig glade for at folk likte konserten vår. Og en stor takk til noen av våre faste fans som kommer på konsert etter konsert!
-|- Preståsfestivalen - 31. august i Sandefjord Også i år ble det festival i det flotte Preståsen-området. Fint arrangement, og veldig hyggelig, men for lite publikum.

Piratene på Preståsfestivalen

Piratene på Preståsfestivalen!
-|- Unplugged på Draaben. Torsdag 5. desember. Piratene spilte på den intime scenen på Draaben. Her har det vært hundrevis av konserter de siste årene, men vi har aldri sett for oss at vi kan passe inn der, med vårt "power-trio"-format. Men nå stilte vi i en nedstrippet utgave, nesten helt akustisk, og det fungerte faktisk veldig bra. Dette gjør vi igjen neste år!

Konserter i 2012

-|- Larvik Gitarfestival. 28. januar 2012 i kulturhuset "Bølgen" i Larvik. Det var konserter, workshops, utstillinger, og altså "Philips Pirater" som spilte på nachspillet! Veldig ålreit festival, følg med på hva de setter opp neste år.
-|- Underetasjen, Sandefjord Bluesklubb - 11. mai . Bluesklubben inviterte til konsert med Piratene. Underetasjen har en fin scene og et passe stort lokale. Vi hadde en liten feiring av at vi har spilt sammen ca 10 år, og inviterte derfor med oss flere gode musikervenner til å være med å spille. Det kom masse folk og stemninga var veldig bra!
-|- Gjerstad Rock - lørdag 7. juli . Vi ble invitert til å spille på festivalen oppe i de dype skoger. Piratene avslutta festivalen som siste band på lørdag, og vi vil tro folket vandra fornøyd hjem på natta, mette av musikk og festivallivet.
-|- Veierlandfestivalen - 11. august. Festivalen tok en pause i 2011, men var i gang igjen i år, og Philips Pirater var på plakaten. Strålende vær, strålende publikum, strålende stemning. Veierlandfestivalen er bare veldig bra.

Philips Pirater på Veierlandfestivalen 2012.

-|- Prommenadecafeen, Sandefjord. 27. oktober 2012. Den smått legendariske musikkscenen i Sandefjord har startet opp igjen! Scenen og musikkanlegget er betydelig oppgradert, men ellers er huset omtrent som før. Dette føltes som å komme tilbake på vår egen hjemmebane, etter mange konserter der for noen år tilbake. Morro å spille og masse hyggelige folk.
-|- Larvik Vinylkubb inviterte oss til å spille på Mikrobryggeriet i romjula 29. desember. Hele tre band på scenen denne kvelden, HEX og Loud'n Proud i tillegg til oss. Strålende stemning hos et publikum som var kommet for å høre rock!

Konserter i 2011

Piratene hadde en konsertpause på ca. et år men startet opp igjen på høsten 2011.
-|- "Retro" i Sandefjord - 8. oktober. "Retro" er et nyetablert utested som satser mye på musikk og konserter i forskjellige sjangere. De holder til i det samme bygget som huset "Promenadecaféen" i mange år. Det er vel mange som har gode minner derfra? Bra med publikum og fin stemning, men lydforholdene var vanskelige pga litt "lappeteppe" av et lydanlegg. Men dette går seg nok til etter hvert.. 
-|- Dirty Nelly i Sandefjord. Piratene startet julefeiringa på Dirty Nelly med konserter både fredag 2. og lørdag 3. desember. "Dirty" er jo et sted der vi har drukket mang en øl og hørt mange konserter, men aldri spilt der sjøl, så det var på tide. Det ble en fin helg, med takk til lydmann Thomas som gjorde en kjempefin jobb.

Konserter i 2010

-|- Christians Kjeller - Lørdag 23. januar. Piratene dro til kulturbyen Kongsberg. Vi hadde blitt invitert til å spille i Christians Kjeller, "som er kjent for intense musikkopplevelser og unik stemning for alle aldersgrupper..." som de sier på sin egen webside. Vi opplevde et veldig fint spillested med et veldig positivt publikum. Takk til Per Ole og de andre som tok så godt i mot oss.
-|- Hammersmith - Lørdag 13. februar. Full konsert med Piratene på Hammersmith Pub i Sandefjord, tidligere kjent som "The Old Sportsman". Etter å ha vært stengt en periode har stedet startet opp igjen, fått bedre scene og bedre lydforhold. Veldig morsom konsert for oss, og det syntes som om vårt trofaste publikum også hadde det bra. Det er vel bare omtrent en gang i året vi spiller en full konsert i Sandefjord, og da er vi veldig glade for å se at mange av de "faste" stiller opp.
Konsert på Hammersmith
Foto: Lilly Marcela Gundersen (Sandefjords Blad)
-|- Grenland Bluesklubb - Fredag 26. februar. Bluesklubben har sine konserter på "Sort & Blå" i Porsgrunn, forøvrig et flott klubblokale som rockeklubben bruker mest. Langt på vei en veldig hyggelig konsert, men i andre halvdel ble lydmannen stadig mer "på druen" og lydnivået blei alt for høyt for publikum. Heldigvis uhyre sjelden man opplever så uproff oppførsel. Men takk til en profesjonell bluesklubb som tok sjansen på å slippe oss løs på sitt trofaste bluespublikum.
-|- Gjerstad Rock Festival - 24. juli. Vi var blitt invitert opp i de dype skoger i Kodal for å spille på denne flotte festivalen.  En skikkelig hejmmesnekra, tøff festival, med tømmersscene og landlige omgivelser. Vi spilte relativt tidlig, og det var litt glissent på området, men en morsom jobb.

Per på Gjerstad Rock

Per på Gjerstad Rock....med korrekt antrekk...pirat-T-skjorte! (Foto: Øyvind Eggen)
-|- Tordenskjold Pub i Stavern. Onsdag 28. juli - Det ble en flott sommerdag som vi kunne avslutte med råkknråll på denne tradisjonsrike puben.
-|- Veierlandfestivalen - 7. august. Philips Pirater er gjengangere på denne festivalen, og årets høydepunkt for vår del. Idylliske Veierland er det perfekte sted å avvikle en festival, og det blir bare mer populært for hvert år. Også i år var det helt fullt! Det virker som at folk kommer igjen og igjen etter hvert som festivalen har etablert seg og fått et musikalsk veldig høyt nivå.
-|- Fjordblues - 14. august på Kystlaget i Sandefjord. Etter å ha spilt på denne festivalen flere år i strekk var det meningen at vi skulle "hvile" denne gangen. Men det kom et forfall og vi steppet inn på kort varsel. Alltid veldig flott å spille her, i et intimt lokale med strålende publikum!
-|- Jimi Hendrix minnekonsert - 18. september. Denne dagen var det nøyaktig 40 år siden Jimi Hendrix døde, og det måtte vi markere. Vi syntes konserten ble akkurat som vi hadde håpet. Vi hadde bedt med oss flere gjesteartister og hadde også egen blåserrekke, vi hadde et flott og lyttende publikum hele kvelden og det var rett og slett bare veldig ålreit. Vi slapp ned skuldrene og koste oss.

Plakat: Philips Pirater spiller Jimi Hendrix

Konserter i 2009

-|-  20. november, 10-års jubileum for "Loud'n Proud". Jøss som tida går, men Loud'n Proud har altså spilt sammen i ti år, og feiret dette på "Hammersmith" i Sandefjord. Og Piratene var invitert til å spille på festen som "Special Guests".
-|- Fjordblues - 15. august på Kystlaget i Sandefjord. Det er 40 år siden Woodstock, og det ble markert skikkelig ved at alle artistene spilte en sang fra Woodstock...utenom Piratene som bare spilte Woodstock-låter. Vi prøvde for første gang å kjøre et rent Hendrix-show...og det synes vi var særdeles vellykka. Frister til gjentakelse. Ellers var arrangementet helt strålende på alle måter, med masse publikum som kosa seg stort! 
-|- Veierlandfestivalen - 8. august. Piratene er fast inventar på denne festivalen som bare blir bedre for hvert år. I 2009 var det helt fantastisk, med strålende vær, masse folk og magisk stemning. For første gang måtte Veierlendingene stanse folk i porten fordi det var fullt. Dra til Veierland neste år, sjekk ut festivalsida her: http://veierlandfestivalen.com .

Veierlandfestivalen 2009

-|- Rap'n Roll. 23. mai. "Freddy & the Casuals" og "Philips Pirater" gjorde en split-gig i Verdensteateret som vi kalte Rap'n Roll. "Casuals" er et fenomenalt 10 mann og kvinner stort orkester som har enormt med trøkk og spilleglede på scenen. Vi spurte om de hadde lyst til å gjøre en konsert sammen med oss - og det ville de.

Konserten ble bra og vi avslutta det hele med alle mann på scenen mens vi spilte Frank Zappas klassiker "I'm the Slime". Helt konge...
-|- Lågendalsfestivalen - En skikkelig hjemmelaga festival der alt overskuddet går til å gjøre hverdagen lettere for kraftpasienter ved Radiumhospitalet. Dessverre var oppmøtet i år for dårlig og overskuddet relativt lite. Neste år blir det mindre arrangement...og mere overskudd. 
-|- 1. mai-fest - Vi spilte på en fest som SV i Sandefjord inviterte til, på Øvre Myra. Åpent arrangement...med plenty øl og pølser...og mye bra musikk.

Konserter i 2008

-|- Oktoberblues. Vi spilte på Oktoberblues lørdag 4. oktober. Nok en konsert i det fine gamle teateret i byen som våre politikere ikke skjønner verdien av. En flott konsertsal, med stor scene som er akkurat det alle i Sandefjord som jobber med kultur trenger! Konserten vår gikk ellers veldig bra, ogvi fikk en masse hyggelige tilbakemeldinger.Og Morten Gundersen var selvfølgelig der med kameraet sitt og tok noen strålende bilder.

-|- Kickoff Oktoberblues. Oppkjøringa til Oktoberblues 2008 begynnte med konserter i Bakgården 23. august. Flere band spilte, med Piratene som siste band. Det viste seg at det ble gjort opptak med et enkelt kamera av noen låter, og dette er lagt ut på sida "Konsertopptak".

Foto- Morten Gundersen, www.mg-foto.com

Og sånn ser det altså ut fra scenen. Morten Gundersen gikk "backstage" og tok dette bildet.

-|- Veierlandfestivalen lørdag 16. august. Er jo en tradisjon for oss. Programmet i år var ganske sterkt, med bl.a. Unni Wilhelmsen og Børretzen og Myhre. Det var strålende fint vær i år og over 500 mennesker innafor grinda. Piratene fikk strålende respons og gjorde en av sine beste konserter så langt.

-|- Fjordblues 9. august i Bakgården i Sandefjord.
-|- Fahrenheitfestivalen 1. august i uteamfiet ved Hjertnes. Vi "varmet opp" for det smått legendariske norske bandet TNT! Det kom ikke så mange mennesker som arrangøren håpet på, men mange av våre faste fans kom (vi er veldig glade i dere) og vi er jo ikke så bortskjemt med å spille for 350 mennesker. Det blei veldig gøy, med flott respons fra folka i amfiet, og et svært lydanlegg som virkelig egna seg for råknråll! Legger ut noen bilder seinere, når vi får tilgang til dem.
-|- Verdensteateret fredag 13. (!) juni. Egentlig annonsert som "Loud'N Proud" sin konsert, men det var tre band på scenen denne kvelden, og vi var er et av dem. Ikke så mye folk, men alltid morro å spille på en så fin scene.
-|- 3. mai. Konsert på "The Old Sportsman". Denne puben prøver å kombinere fotball og musikk, og vil etablere seg som en musikkscene i byen. Det synes vi er en god idé! Vi hadde det gøy, og publikum så også ut til å trives.

NB: Bildet er hentet fra nettsida til Sandefjords Blad, med bildeteksten:" Philips Pirater stjal damenes hjerter og senket de mannlige egoer med sine musikalske sabler." Jadda....

-|- 15. mars. Påskejam på Verdensteateret. Power-rock var vel litt på sida av det som ellers foregikk denne kvelden, men Piratene dro ihvertfall opp lyd- og energi-nivået litt. Vi hadde også et par låter med Dag Almar Hansen som vokalist. Øvde inn et par låter med Almar på bakrommet før vi gikk på scenen.

 

Konserter i 2007

-|- 24. november....skulle vært Prommen.
-|- 17. november. 40-års jubileumsfest for Jotron på Verdensteateret. Lukket arrangement. To av Piratene jobber på Jotron, og en skikkelig konsert var selvfølgelig påkrevet! Vi hadde også med blåserrekka. og trompetist og arrangør Helge Grinde er også Jotron-ansatt!

-|- 6. oktober. Oktoberblues på Verdensteateret. Nærmere 300 mennesker var med på at Piratene avslutta årets bluesfestival. For første gang hadde vi med blåserrekke på noen låter. Funka j.... bra. Blåserrekka "Korpset": Helge Grinde - trompet og arrangementer, Geir Baarnes - trombone. Håkon Hvitsten - trompet og Ole Grinde - trombone.

-|- 31. august. "Kickoff Oktoberblues" i Bakgården i Sandefjord. Startskudd for høstens Oktoberblues, arrangert av Sandefjord Bluesklubb. Vi rigga anlegg fra tidlig på ettermiddagen, en skikkelig dugnad. Piratene avslutta konsertene denne flotte høstkvelden.

-|- 11. august. Fjordblues. Festival som normalt arrangeres på Lindholmen, men i år blei det Prommen (RIP) pga usikkert vær. Masse folk og kjempebra stemning.
-|- 30. juni. Veierlandfestivalen. En konsert som gjentas årlig. En flott festival på den lille øya Veierland. Piratene har vært med hver gang, og det er alltid veldig ålreit. 2. juni.
-|- Lågendalsfestivalen. Et initiativ fra Morten Gundersen til inntekt for Radiumhospitalets Barneavdeling. Det blei kaldt og seint før vi kom på scenen, og en del folk hadde forlatt åstedet. Men de som var igjen utgjorde et flott publikum.

Foto - Morten Gundersen

-|- 31. mars. Promenaden i Sandefjord. Siste konserten vår her, skulle det vise seg. Trist, trist.
-|- Mai. Fest på "Lageret" i Kodal. Konsert hos en brokete og festglad gjeng, med eget fest- og øvingslokale i Kodal. Etter denne konserten blei lokalet stengt.....
-|- Februar. Boogers MC - Sandefjord. Vinterfest i motorsykkelklubben. Gøy. Særlig den digre fyren som ramla baklengs over Philip og alt gitarstæsjet...men det gikk bra.
-|- 6. januar. Bluesklubben arrangerer Nyttårsjam i Verdensteateret. Piratene holder pauseshow i jammen.

Foto - Morten Gundersen